Ben jij geïnteresseerd in duurzame energietechnologie, en wil jij zelf ook flinke stappen zetten om elekriciteit nog verder te verduurzamen en daarmee Nederland sterker maken voor de toekomst? Misschien zijn onze vacatures dan wel iets voor jou!

Vacature #1: Pilot Engineer

WO

Functieomschrijving

Als pilot engineer bij ons bedrijf werk je aan de ontwikkeling van een innovatief batterij-concept. Jij ontwikkelt, samen met een team van wetenschappers, ingenieurs en ontwikkelaars, een oplaadbare batterij die werkt op basis van water en zout. Jouw taak is om onze pilots - bestaande uit een membraanpakket, wateraansluitingen, waterreservoirs en elektriciteitsomvormers - te assembleren en te opereren. Je maakt daarbij een rapportage van de bevindingen en werkt samen om technische verbeteringen te bedenken en te ontwerpen.

Functie-eisen

Wij verwachten van jouw achtergrond:

- WO werktuigbouwkunde, technische natuur-/scheikunde, of gelijkwaardig
- Je hebt een passie voor het bouwen van dingen (bv. drones, elektronica, meubels, auto’s, etc.)
- Werkervaring is vereist (min. 2 jaar), ervaring in watersector is een pré
- Kennis van water- en procestechnologie is een vereiste, kennis van membraan- en pomptechnologie is een pré
- Je bezit goede vaardigeden met modelleringssoftware / ICT producten (o.a. Aspen, Matlab, Simulink & Latex)
- Je hebt een hands-on mentaliteit
- Je bent flexibel in werktijden en werkzaamheden
- Je werkt nauwkeurig en bent kritisch op eigen en andermans werk
- Je werkt zelfstandig, durft verantwoordelijkheid te nemen en neemt initiatief tot verbeteren van de techniek
- Je bent goed in samenwerken (zowel intern als extern)
- Je vindt het leuk om anderen te helpen en kunt goed communiceren met mensen uit andere disciplines
- Je spreekt en schrijft Nederlands en Engels

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een marktconform salaris voor een startende werktuigbouwkundige. De uitgekozen kandidaat krijgt een jaarcontract aangeboden, met uitzicht op een vaste aanstelling.

Locatie
Leiderdorp, groot deel van werktijd op locatie

Contactgegevens

Interesse? Stuur je CV en motivatie voor 31 augustus naar david.vermaas@aquabattery.nl. Voor vragen kun je bellen naar 06 1431 0197.

Vacature ook gepost op onze LinkedIn-pagina.

Vacature #2: Electronica Engineer

HBO

Functieomschrijving

Als startende Elektronica Engineer bij ons bedrijf ontwikkel je de elektronica en aansturing/uitlezen van de waterbatterij-componenten (pompen, sensoren, omvormers) van de batterij. Dit doe je samen met een team van wetenschappers, ingenieurs en ontwikkelaars. Jouw rol binnen ons team is om de hardware en software samen te laten werken. Dat betekent dat je sensoren selecteert of ontwikkelt, regelsystemen gedetailleerd uitwerkt, besturingscomponenten selecteert en programmeert en prototypes bouwt en test.

Functie-eisen

Wij verwachten van jouw achtergrond:

- Bachelor of master Elektrotechniek, Mechatronica, Technische Informatica
- Goede vaardigheden op het gebied van programmeren
- Goede kennis van elektrische systemen
- Aantoonbare ervaring met hardware en software, bijvoorbeeld met bouwen van drones, Arduino, programmeren en solderen
- Ervaring met PLC’s, sensoren, seriële communicatie en regelsystemen is een plus
- Zelfstandig oplossing vinden en collega’s kunnen adviseren
- Je werkt nauwkeurig en bent kritisch op eigen en andermans werk
- Je spreekt en schrijft Nederlands en Engels

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een marktconform salaris voor een startende werktuigbouwkundige. De uitgekozen kandidaat krijgt een jaarcontract aangeboden, met uitzicht op een vaste aanstelling.

Locatie
Leiderdorp

Contactgegevens

Ben jij de gepassioneerde elektronica bouwer die onze volgende batterij maakt, en gaat werken aan de toekomst op het gebied van duurzame energie? Vindt je het leuk om samen te werken met mensen uit andere disciplines, om samen een innovatief product te maken? Reageer dan met een motivatie en een CV bij David.Vermaas@aquabattery.nl. Voor vragen kun je bellen naar 06 1431 0197.

Vacature ook gepost op onze LinkedIn-pagina.

Algehele bedrijfsomschrijving

AquaBattery is een startende onderneming met 6 jonge onderzoekers en ingenieurs, voor de ontwikkeling van een nieuw batterijsysteem voor opslag van duurzame elektriciteit. We maken gebruik van het osmose-principe, waarbij energie kan worden gewonnen uit het concentratieverschil tussen zoet en zout water, ook wel Blue Energy genoemd. Op momenten dat er een overschot aan elektriciteit wordt geproduceerd (bijvoorbeeld met veel zon of wind) kan zout worden gescheiden met membranen. Op een later moment kan zoet en zout water weer worden omgezet in elektriciteit met behulp van membranen die selectief zijn voor positieve of negatieve zoutionen.
Dit concept heeft recent meerdere prijzen opgeleverd (o.a. de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016), en op dit moment gaan we ons team uitbreiden met drie nieuwe werknemers en deze innovatie testen als energie-opslag in huishoudens en bedrijven. Voor meer informatie, bekijk de rest van de website, of stuur een e-mail!