Positions

Ben jij geïnteresseerd in duurzame energietechnologie, en wil jij zelf ook flinke stappen zetten om elekriciteit nog verder te verduurzamen en daarmee Nederland sterker maken voor de toekomst? Misschien zijn onze vacatures dan wel iets voor jou!

Vacature #1: Mechanical Engineer

MBO/HBO

Functieomschrijving

Als Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerp en bouw van innovatieve onderzoeksopstellingen en pilot installaties, waarbij je veel vrijheid hebt bij het invullen van de taken. Om de diverse onderdelen - zoals membranen, leidingen, sensoren, reservoirs en omvormers - van een batterij met elkaar te verbinden zijn er veel uitdagingen op het gebied van selectie van juiste producten, en ook ga je zelf ontwerpen en bouwen. Samen met de onderzoekers van AquaBattery werk je deze technische verbeteringen uit en worden opstellingen getest.

Functie-eisen

Wij verwachten van jouw achtergrond:

- Materiaal- of werktuigbouwkunde (MBO/HBO) of vergelijkbaar
- Je hebt een passie voor het bouwen van dingen (bv. drones, elektronica, meubels, auto’s, etc.)
- Goede ontwerpvaardigheden, bij voorkeur ook in CAD
- Ervaring in installatietechniek is een pré
- Ervaring in productie van onderdelen en prototyping is een pré
- Werkervaring is een pré
- Je bent een harde werker
- Je bent flexibel in werktijden en werkzaamheden
- Je werkt nauwkeurig en bent kritisch op eigen en andermans werk
- Je werkt zelfstandig en durft verantwoordelijkheid te nemen
- Je bent goed in samenwerken (zowel intern als extern)
- Je spreekt en schrijft Nederlands en Engels

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een marktconform salaris voor een startende werktuigbouwkundige. De uitgekozen kandidaat krijgt een jaarcontract aangeboden, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goede resultaten. Je standplaats is Leiderdorp. Een full-time baan is beschikbaar voor de kandidaat, maar part-time is bespreekbaar.

Locatie
Leiderdorp

Contactgegevens

Interesse? Reageer dan met CV en motivatie bij david.vermaas@aquabattery.nl. Voor vragen kun je bellen naar 06 1431 0197.

Vacature ook gepost op onze LinkedIn-pagina.

Acquisitie door recruiters naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Algehele bedrijfsomschrijving

AquaBattery is een startende onderneming met 6 jonge onderzoekers en ingenieurs, voor de ontwikkeling van een nieuw batterijsysteem voor opslag van duurzame elektriciteit. We maken gebruik van het osmose-principe, waarbij energie kan worden gewonnen uit het concentratieverschil tussen zoet en zout water, ook wel Blue Energy genoemd. Op momenten dat er een overschot aan elektriciteit wordt geproduceerd (bijvoorbeeld met veel zon of wind) kan zout worden gescheiden met membranen. Op een later moment kan zoet en zout water weer worden omgezet in elektriciteit met behulp van membranen die selectief zijn voor positieve of negatieve zoutionen.
Dit concept heeft recent meerdere prijzen opgeleverd (o.a. de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016), en op dit moment gaan we ons team uitbreiden met een nieuwe werknemer en deze innovatie testen als energie-opslag in huishoudens en bedrijven. Voor meer informatie, bekijk de rest van de website, of stuur een e-mail!